Proefles

Wanneer je wilt kennismaken met de Zwolse Vioolschool en wilt kijken of vioolles iets voor jou is kun je een afspraak maken voor een proefles. Tijdens deze proefles leer je in vogelvlucht wat er allemaal komt kijken bij vioolspelen: viool vasthouden, strijken op losse snaren en vingers van de linkerhand op de snaar neerzetten.

In de proefles krijgt de docent een eerste indruk van jouw muzikaliteit, ritmisch gevoel en motorische aanleg voor de viool. Je kunt voelen hoe het vioolspelen is en hoort van ons in opbouwende feed back hoe je eerste (proef)les verlopen is.

Daarnaast maak je kennis met de docent in de les waardoor je meteen ervaart of er een fijne ‘les-klik’ is.

Kosten proefles: voor de kosten die we moeten maken voor een proefles vragen we je om een bijdrage van € 15,-  Wanneer je besluit om na de proefles op vioolles te gaan bij de Zwolse Vioolschool krijg je deze € 15,- retour op je eerste lesfactuur.

Viool:wij zorgen voor een viool tijdens de proefles.

Probeercursus

Voor jonge kinderen tussen 6 en 10 jaar is er soms wat meer tijd nodig om te wennen aan het idee van vioolles. Dan kan een korte serie van 3 of 4 aaneensluitende wekelijkse lessen meer ‘gevoel’ geven aan de keuze voor vioolles. Alles komt op een speelse wijze aan bod: strijken op snaren, samen muziek maken, naspeel-spelletjes, muziekquiz, noten lezen, vingers opzetten, kinderliedjes op de viool leren spelen, ritmische en melodische spelletjes mét en zónder viool. De kinderen krijgen aanwijzingen mee en leuke muziekblaadjes voor thuis.

Zo’n korte probeercursus kan op verschillende momenten in het jaar plaatsvinden. Meestal is het groepsgewijs met 2 of 3 kinderen maar individueel kan ook. Verdere informatie kan worden opgevraagd door een mail te sturen naar info@zwolsevioolschool.nl of te bellen met 06 22407141.

Kosten probeercursus:afhankelijk van het aantal lessen en de lesduur (groep/individueel) maakt de Zwolse Vioolschool altijd van te voren een passend aanbod.

Viool: wij zorgen voor een viool tijdens de probeercursus. Deze mag mee naar huis gedurende de periode van de probeercursus.