Docenten

Adriaan Stoet

Adriaan Stoet heeft de Zwolse Vioolschool opgericht in 2013 en geeft er sindsdien met veel toewijding en plezier vioolles. Daarnaast is hij docent en medeoprichter van de Zwolse Vioolacademie en is hij als hoofdvakdocent viool sinds 2006 verbonden aan het Artez Conservatorium in Zwolle.

De visie van Adriaan op het vioolonderwijs is dat de leerling plezier moet krijgen en houden in het vioolspelen. Daarbij is het van belang om les te geven op een manier die aansluit bij het niveau en de interesse van de leerling. Op toonaangevende concoursen zoals het Davina van Wely vioolconcours, Herman Krebbers vioolconcours en de Iordens Viooldagen hebben zijn leerlingen prijzen gewonnen.

Na zijn conservatoriumstudie in Zwolle studeerde Adriaan voor het solistendiploma cum laude af bij de vermaarde violist Philippe Hirshhorn. Verder kreeg hij les van o.a. Ruggiero Ricci, Wiktor Libermann en Gyorgy Pauk.

Adriaan heeft opgetreden op de meest uiteenlopende podia door heel Europa, waarvan zijn solo optreden voor koningin Beatrix een heel bijzondere plaats inneemt. Daarnaast heeft hij op vrijwel alle Nederlandse podia solistisch opgetreden, waaronder met Emmy Verhey, Cor Bakker, Noord Nederlands Orkest, Inessa Galante, Louis van Dijk en Jan Vayne. Door TV optredens bij o.a. Barend & Van Dorp, Memories, Koffietijd en De Avondetappe kreeg hij veel nationale bekendheid. Hij maakte verschillende cd’s, waaronder een album met Joodse muziek voor viool en piano met Tjako van Schie (platenlabel EMI) welke internationaal lovende recensies ontving en een cd met caprices van Paganini en solowerken van Bartók en Ysaÿe.

Adriaan Stoet

Annelies Steensma

Annelies Steensma studeerde onder andere aan het Artez Conservatorium te Zwolle. Zij heeft zich daar gespecialiseerd in muziekpedagogiek en didactiek in het basis- en voortgezet onderwijs. Haar vioolgraad behaalde ze bij Adriaan Stoet. Ze speelt als violist in verschillende ensembles en orkesten, waar verschillende muziekstijlen aan bod komen.

Daarnaast is Annelies afgestudeerd aan de PABO en is ze werkzaam geweest in het speciaal onderwijs. Hierdoor heeft ze veel ervaring met onderwijs aan kinderen met verschillende karakters.

Annelies Steensma