Praktische Zaken

Leslocatie

De vioollessen worden gegeven aan de Papenstraat 2, 8011 PL Zwolle in de historische binnenstad van Zwolle, nabij de Grote Markt en museum De Fundatie.

Viool kopen/huren

Tijdens de eerste (proef)les of kennismaking wordt met de viooldocent gekeken welke maat viool/stok het beste past bij de leerling. Voor een eerste proefles/cursus hoeft de leerling niet eerst ergens een viool te gaan huren of aan te schaffen. De Zwolse Vioolschool zal ervoor zorgen dat er een leuke viool voor je klaarligt.

Thuis oefenen: feiten en fabels

Ook zonder thuis te oefenen leren kinderen met wekelijkse les vioolspelen! De Zwolse Vioolschool probeert de leerlingen door middel van leuke lessen en passend repertoire te inspireren om af en toe ook thuis viool te spelen. De docenten leggen geen nadruk op het oefenen, maar er wordt wel op een luchtige manier aandacht aan besteed. Bij andere hobby’s worden kinderen ook niet gevraagd om thuis te oefenen. Onze ervaring is dat wanneer er niet te veel druk wordt uitgeoefend op de leerlingen, ze het langste met plezier viool blijven spelen. De ene periode spelen ze wat meer viool thuis dan de andere. Dit is ook afhankelijk van de leeftijd/schoolfase waar ze in zitten. Ook wanneer een leerling weinig of niet thuis oefent boeken ze progressie. Wanneer ouders hier wat meer over willen weten bel dan gerust 06 22407141 of stuur een mailtje naar  info@zwolsevioolschool.nl

Voorspeelavonden

Tweemaal per jaar is er een gezellige voorspeelmiddag of voorspeelavond waar de leerlingen individueel en in ensembles allerlei stukken laten horen aan het publiek. Veel leerlingen kijken uit naar dit moment en werken ernaar toe. Ouders, broertjes en zusjes, maar ook opa’s en oma’s komen luisteren naar hun muzikale familieleden! Het zijn momenten in het jaar waar leerlingen en ouders elkaar allemaal tegenkomen. Na afloop staat er altijd koffie/thee/limo en wat lekkers klaar, vaak gebakken door de leerlingen zelf of hun ouders.